Något som är hett är gratis appar till telefonen. I och med att var och varannan person har en smart telefon idag så ökar intresset för olika typer av appar. En app är ett tillämpningsprogram eller en applikationsprogramvara som förkortas just till app och som är ett slags datorprogram som fyller ett särskilt syfte. För mobilen är det just en mobil app man pratar om. Dessa kan laddas ner på smarttelefoner och surfplattor och fungerar om man har ett operativsystem så som Android, iOS (iPhone), Symbian eller en Windows Phone. De största onlinebutikerna för mobila applikationer är App Store för iOS och Google Play för Android.

När det gäller gratis appar så är det något det finns gott om. Ofta är dock många av apparna inte alltid fullständiga och det krävs att du köper till saker för att exempelvis fortsätta spela. Det finns dock flera bra gratisprogram som fungerar utan extra tillbehör, eller som har reklam, vilket man kan stå ut med.

Det finns många olika kategorier inom gratis applikationer. Det finns bland att olika sociala medier som Facebook och Twitter, men också olika spel som du kan ladda ner dessa till smarta enhet.

Det finns flera sätt att hitta gratis appar. Det går att gå ut på som vi tidigare nämnde App Store för iOS och Google Play för Android. Du kan även via nätet hitta sidor som listar gratis appar till iPhones eller Androida telefoner. Det kommer ofta ut varje år en lista med de 100 bästa gratis apparna. De vanligaste gratis apparna brukar vara spel av olika slag. En del gratis appar med spel har funktionen köp i app, med extra tillägg, men det är inte nödvändigt att göra för att få en bra spelupplevelse. Andra typer av gratis appar är radiokanaler, väderappar, uppslagsverk, Dropbox och YouTube.

Appar till telefonen
Märkt på: