Att välja rätt fastighetsbox till ett flerfamiljshus kan tyckas vara en ganska smal sak. Så är kanske fallet vid en första anblick, men när du sedan börjar rodda i det hela visar det sig inte sällan vara mer utmanande än vad du först hade trott. Postboxen är nämligen inte bara en box där de boende i fastigheten hämtar sin inkommande post – den påverkar även det allmänna intryck som byggnaden ger. Läs vidare så berättar vi vad du bör tänka på när du väljer en fastighetsbox.

Rätt fastighetsbox till din fastighet

Det finns ett brett utbud fastighetsboxar som enkelt kan monteras i alla typer av hus. Skyltab, kracenter.se, är några av de som finns i Sverige. När du väljer modell bör du tänka på följande faktorer:

  • Tillgängligt utrymme
   Den första faktorn som du bör ta i beaktande när du gör ditt val är det tillgängliga utrymmet i fastigheten. För innan du väljer ut en postbox bör du föreställa dig var i byggnaden den ska placeras. Kanske är utrymmet i trapphuset ganska begränsat? Då kan det vara aktuellt att välja en vägghängd modell som sparar golvyta. Om utrymmet i byggnaden istället är större kan en fristående fastighetsbox vara ett tilltalande alternativ. Tänk på att den fria ytan kring boxen bör vara tillräcklig för att de boende ska kunna hämta sin post på ett bekvämt sätt.

 

  • Säkerheten
   Antalet fall av identitetsstölder och bedrägerier i vårt avlånga land har tyvärr ökat på senare år. Därför är säkerheten en viktig faktor att ta i beaktande när ni ska investera i en fastighetsbox. Håll utkik efter boxar som har en rejäl konstruktion och säkra lås. Sådana kan låta de boende känna sig trygga i vetskapen om att deras post väntar på dem i tryggt förvar tills de kommer hem från jobbet.

 

 • Storleken
  En annan viktig faktor att ta i beaktande är storleken på boxen. När ni gör ert val bör ni välja en fastighetsbox som är tillräckligt stor och rymlig för att kunna rymma all den inkommande posten till fastighetens hushåll. Om många av de boende ägnar sig åt att shoppa produkter på nätet kan ni även vilja välja en modell som gör det möjligt att leverera paket till boxen.
Fastighetsboxar för alla fastigheter