Utföra flyttstädning i Stockholm själv eller ej?

Har det blivit dags för dig att packa ihop dina tillhörigheter och flytta till grönare betesmarker? När du har fått klart med en ny bostad och tömt din gamla bostad på alla dina ägodelar återstår bara en sak: den fruktade flyttstädningen. Mycket står på spel och det är viktigt att städningen blir perfekt. Du har två valmöjligheter: att anlita en firma som arbetar med flyttstädning i Stockholm eller att städa din gamla bostad på egen hand.

Du bör ha i åtanke att du förmodligen redan betalar en flyttfirma att flytta ditt bohag, eller står för hyra av lastbil om du flyttar själv. Att slutföra flytten genom att städa själv kan du förvisso spara lite pengar, men det är ett omfattande arbete och många väljer därför att ta hjälp med sin flyttstädning i Stockholm. Här går vi igenom några av de ytor du behöver städa om du gör jobbet själv, eller som proffsen kan göra åt dig medan du ägnar dig åt någonting roligare.

Ytor som rengörs vid en flyttstädning i Stockholm

En av de första ytorna som blicken faller på när din hyresvärd granskar din flyttstädning i Stockholm är fönstren och områdena kring dessa. Det är därför viktigt att du, eller städfirman är noga med att rengöra ordentligt runt alla fönster. Avslutningsvis behöver även fönsterblecket rengöras med hjälp av en våt trasa, samt undersidan av detta.

En av de mer tidsödande delarna av att städa en lägenhet eller ett hus inför en flytt är de tomma utrymmena. Detta är anledningen till att många firmor som tillhandahåller flyttstädning i Stockholm tar mer betalt för just flyttstädning än för vanlig städning: i en tom bostad finns det större ytor som behöver rengöras. Alla de ytor som tidigare har varit belamrade med möbler behöver nu städas. Ofta rengörs inte dessa utrymmen under hela den tid som du bor i en bostad, då de är otillgängliga.

Detta gör att det byggs upp en hel del smuts som kräver extra noggrann rengöring. Det kan till exempel krävas en mer kraftfull dammsugare för att lossa alla lager med smuts som har fastnat under mattan. Detta är en av många anledningar till att anlita professionell flyttstädning i Stockholm.

Utföra flyttstädning i Stockholm själv eller ej?