Fastighetsskötsel kan vara lätt eller svårt, beroende på vilken sorts hus man är anställd att se efter. De flesta hus är numera moderniserade och kräver lite mer än bara fönsterputsning och städning av trapphuset. Å andra sidan är det kanske roligare att syssla med den här typen av jobb, nu när arbetsbeskrivningen är mer omfattande och omväxlande än förr.
Till exempel, kan man som fastighetsskötare behöva använda sina färdigheter som både elektriker och trädgårdsmästare.

Elektriskt inne

Den som sysslar med fastighetsskötsel i ett modernt hus kan behöva seriösa kunskaper i elektronik. Till exempel finns det få saker som retar hyresgästerna så mycket, som om hissen inte fungerar. Särskilt om det är ett hus med fler våningar än tre – är det lite för mycket begärt att de boende ska behöva ta trapporna hela vägen hem. Här får fastighetsskötaren hoppa in och se till att få hissen i rullning igen. Om problemet kvarstår och är svårlöst, så kan man såklart ringa in ett proffs, men det mesta brukar gå att ordna på plats.

Även andra elektroniska delar i huset ingår i fastighetsskötseln, hit räknas bland annat automatiska dörrar som öppnas när man kommer gåendes. Om inte de funkar så kan det bli problem att ta sig in i huset, särskilt för de som är lite äldre eller funktionshindrade. Andra områden som fastighetsskötaren åtar sig, är att byta lampor i allmänna utrymmen, se till så att tvättmaskinerna i tvättstugan tvättar som de ska och kolla utomhusbelysningen, för säkrare förflyttningar i mörker.

Fint ute

Även utomhusmiljön behöver ha sitt, och även här är det den som sysslar med fastighetsskötsel som förväntas rycka in. Gräsmattorna, till exempel. De tenderar att bli lite vilda efter bara några dagar av sommarsol och lätta regn, och behöver oftast klippas väldigt ofta. Och innan man kan hala fram gräsklipparen, måste man antagligen först plocka upp skräp, hämta pantflaskor och kolla efter hårda föremål, som man inte vill ha in i gräsklipparen.
Även träden behöver hållas efter. Här gäller det att avlägsna döda grenar, som eventuellt kan ramla ner och skada förbipasserande. Buskar behöver klippas, blommor planteras och rabatter rensas. Fastighetsskötseln utomhus är viktig för ett välordnat ställe, som gör boende glada och nöjda.

Anlitar man ett bolag som tar hand om en fastighetsskötsel kan man lita på att de har både rätt personal och kunskap för att kunna utföra de problem och underhåll som er fastighet behöver. Kontakta EMJ Service redan idag för att be om mer information.

Fastighetsskötsel – Ett varierande arbete för den mångkunnige
Märkt på: