Dagarna flyter lugnt förbi, en efter en, och du har kommit in i en rutin som du trivs med. Familjen, jobbet, fritiden – allt är som det ska vara, och du känner dig trygg i din värld. Så plötsligt en dag kommer du hem och upptäcker att allt inte är som det ska – dörren står på glänt, lådor har dragits ut och någon har rotat runt i deras innehåll. De ägodelar som du värderade mest är borta – det har varit inbrott i ditt hus. Säkerhetsdörrar kan verkligen förhindra detta eller ha effekt på risken.

Konsekvenserna av ett inbrott är sällan begränsade till den materiella förlusten. Du kan må dåligt i flera månader efteråt, gå runt och grubbla på vad du kunde ha gjort för att undvika den tråkiga händelsen eller aldrig kunna sova en blund på natten i oro över ett nytt inbrott. Lugnet har försvunnit, och kommer inte tillbaka på länge.

Det är bäst att gardera sig innan och undvika att något sådant över huvud taget händer – på så sätt slipper du alla negativa konsekvenser och kan fortsätta med ditt liv i lugn och ro. Men hur kan du göra detta?

Tänk som tjuven

Ett team psykologer undersökte tankemönstret hos vana inbrottstjuvar och upptäckte vissa detaljer som kan vara till nytta för dig som vill skydda familj och ägodelar:

  • Genomförbarhetsprognosen: Flyktrutten och skyddet värderas högt av inbrottstjuvar. Ju lättare det är för tjuven att komma undan, desto attraktivare kommer ditt hem att verka för klåfingriga medborgare. Tänk på detta när du ska bygga!
  • Säkerhetsarrangemangen kontrolleras också noga – en ordentlig säkerhetsdörr och vällåsta fönster får tjuven att tänka om och kanske välja ett annat hus.
  • Glömda fönster eller dörrar gör det lätt för tjuven att ta sig in. Stöldgodset brukar bäras ut genom dörren som, när tjuven väl är inne, lätt kan öppnas utan nyckel. Tyst och smidigt är det också.

Vikten av en ordentlig dörr

Något som kan hjälpa dig säkra ditt hus från inbrottstjuvar är att installera en ordentlig säkerhetsdörr. Det är inte lätt att bryta upp den, den är omöjlig att öppna utan nyckel när du är på semester, och den skyddar inte bara mot tjuvar, utan även från brandfaror och alltför ljudliga grannar.

Vänta inte tills det tråkiga inträffar – gör allt rätt från början! Välj en säkerhetsdörr och ordentliga lås till dina fönster – din familj kommer att tacka dig för det, och du kommer att kunna sova i lugn och ro, i vetskapen om att inget ont kan nå er.

Säkerhetsdörrar som undviker skräckscenariot