Företagslarm i Sverige

Många svenskar inser fördelen med att ha företagslarm till sitt kontor. Vare sig du är egenföretagare eller jobbar med flera anställda är detta aktuellt. Företagsalarm skyddar allt ditt arbete och hjälper dig att slappna av på kvällarna. Kontor är ofta mer utsatta än hem då de alltid är tomma på natten. Av den anledningen är det större risk för inbrott där. Många förvarar värdefull utrustning på sina kontor och genom att larma kan den skyddas. Att skaffa företagslarm är nödvändigt för att kunna slappna av på kvällar, helger och semester! 

Vad företagslarm kan erbjuda

Beroende på vilket larm du väljer kan olika saker ingå. I ett larm kan det till exempel ingå:

  • Installation – Du får hjälp med installeringen av företagslarmet. Detta är till stor hjälp om du är en upptagen företagare. Att någon installerar företagslarmet åt dig sparar mycket tid och energi
  • Telefonapplikation – Du kan enkelt övervaka arbetsplatsen via kameror kopplade till din telefon.
  • Väktarutryckning – Om någon utlöser ditt företagslarm kan väktare komma för att kontrollera att allt är okej. Alternativt kommer de och stoppar/försöker hindra inbrottet.
  • Brandvarnare – Något som är minst lika viktigt att skydda sig från är brand. I vissa företagslarm ingår brandvarnare.

Behoven att installera ett företagslarm

Behoven att installera företagslarm varierar från kontor till kontor. Vissa företag är såpass små att det knappt är nödvändigt med ett företagslarm. Om du inte förvarar något värdefullt på ditt kontor är det knappt något att oroa sig för. Om du däremot har dyr utrustning och viktiga dokument på kontoret är företagslarm viktigt. Det är omöjligt att säga vem som behöver och vem som inte behöver företagslarm. Detta är upp till dig som företagare. Vissa jobbar hemma och har sitt kontor i sitt hus. I det fallet är det såklart onödigt att installera företagslarm.

Företagslarm och inbrott

Företagslarm hindrar inte alltid ett inbrott. Inbrott kan ske ändå även om du har ett företagslarm. Att investera i ett företagslarm har ändå fördelar som kan bevisas. Ett företagslarm skyddar först och främst bara genom att tjuven vet att det finns. Tjuvar tenderar att undvika att bryta sig in på larmade kontor. Att ha företagslarm hjälper dig som företagare att känna dig trygg när du lämnar kontoret. Om tjuvar mot förmodan försöker bryta sig in är chansen att de stoppas mycket större! Du har mycket att vinna på säkerhetsmässigt genom att installera företagslarm!

Företagslarm i Sverige