Stockholm är inte bara geografiskt Sveriges största stad. Det är ett säte för shopping och mode! Åtskilliga designers har kommit från Stockholm och ett flertal större varumärken utgår härifrån ännu. Shopping i Farsta Centrum, innerstaden, Södermalm, Östermalm eller Kungsholmen är känt för de flesta och åtskilliga har upplevt samtliga. Att åka bort från innerstaden för att handla blev tidigt modernt internationellt. I Sverige var startsträckan längre, men vi kan i dagsläget se en hel del köpcentrum som växt fram. Ett av de äldsta och största köpcentrum som finns i Stockholmsområdet är Farsta Centrum. Från att vara en så kallad ABC-stad har det blivit ett shoppingstråk som är att räkna med!

Hundratals butiker och företag

Nu för tiden finns de flesta större kedjor tillgängliga för den som vill shoppa i Farsta Centrum. Därtill en uppsjö servicefunktioner. Omkring 150 butiker trängs under taken och närmare 50 samhällsfunktioner som polis och vårdcentraler finns i området. Närheten till stan är avgörande för att locka det stora antal besökare som åker ut till Farsta Centrum. Samtidigt är det för familjer en enkel och smidig plats att besöka. Till skillnad från shopping i innerstan kan man räkna med en genomtänkt planering där såväl mat som kaffe, underhållning och lekparker samlats.

En hel del har skett sedan detta köpcentrum invigdes och genom åren har ett par större totalrenoveringar genomförts i direkt anslutning till shoppingstråken. Någonting som är intressant är att man valt att behålla den torgfunktion som initialt var kärnan för all shopping i Farsta Centrum. Söker man å andra sidan närhet till aktiviteter och sevärdheter, är Stockholm ett bättre val. För de som turistar i Stockholmsområdet är det vanligt att besöka både större köpcentrum som outletbutiker även om man huvudsakligen befinner sig i kärnan.

Shopping i Farsta centrum