En svensk klassiker som en riktigt god smörgåstårta är aldrig fel att äta, eller att bjuda på! Dessutom är det inte svårt att alltid ha nära till en butik eller bageri som gör smörgåstårtor, allt för att just du ska slippa göra en själv. För visst är det så, även om det kan vara roligt att stå i köket och laga mat och kanske främst hitta på olika fyllningar till smörgåstårtan och garnera den, så är det ändå skönt att låta ett proffs göra det istället. Och det finns inte heller några problem att köpa en god smörgåstårta på Norrmalm i Stockholm för här finner du flera butiker som kan erbjuda dig det du helst av allt vill ha.

En smörgåstårta är alltid en god idé

Ja, precis som rubriken lyder, finns det alltid en bra anledning till att köpa en smörgåstårta på Norrmalm. Oavsett om du är själv och vill frossa smörgåstårta framför din favoritserie på TV:n eller om du tänkt att bjuda in lite folk till en fest, passar smörgåstårtan in. Om du väljer att köpa en smörgåstårta slipper du också att stå och kladda i köket och kan istället prioritera andra saker.

Om du är orolig över att inte få smörgåstårtan exakt som du vill så behöver du inte vara det, för de som erbjuder dig smörgåstårtor på Norrmalm kan erbjuda dig det du vill ha. Dessutom finns det väldigt många goda sorter som du kan bli erbjuden om du har svårt att bestämma dig, eller så tar du en av varje!

Olika sorters smörgåstårtor

Vad sägs om en skärgårdsinspirerad smörgåstårta med skagenröra beståendes av majonnäs, handskalade räkor, dill och citron, tillsammans med ägg, kallrökt lax, mer handskalade räkor, stenbitsrom, pepparrot, rödlök, färskost, dill, rädisor och citron. Eller en mer charkinspirerad som består av fyllningar med färskpotatisröra och rödbetskräm med tryffel som garneras med olika slags charkuterier och grönsaker. Om om du eller någon i ditt sällskap är vegetarian så passar givetvis en sådan utmärkt där chevre, rödbetor och olika primörer utgör den fantastiska smörgåstårtan.

Testa smörgåstårta på Norrmalm