Anders Tibbling, född 1968 och uppväxt i Linköping, har skaffat sig sitt eget drömjobb. Eftersom han vände sig mot blotta tanken på att genom hela livet ta sig upp varje morgon och gå iväg till ett jobb så såg han så småningom till att bli egenföretagare och entreprenör som sätter sin egen arbetstid, närsomhelst och varsomhelst. Idag jobbar han med onlinemarknadsföring, passiv inkomst och sökmotoroptimering.

Sökmotoroptimering, Passiv inkomst och Onlinemarknadsföring

Att lyckas få passiva inkomster från sina websidor var Anders Tibblings första steg mot friheten i att bli sin egen arbetsgivare. Ett sätt att göra detta är att man använder sig av Google AdSense. Då skriver man artiklar i ett visst ämne för att sedan lägga upp reklam relaterad till ämnet på sin hemsida. Skriver man artikeln på rätt sätt hamnar man högre upp i sökmotorns rankings, vilket innebär fler besökare. Om sedan någon av besökarna klickar på reklamens länkar får man betalt av (i det här fallet) Google. Det du faktiskt har gjort är att skriva en artikel och designa en webbsida, men dina inkomster genereras av någon annans aktivitet och du får en passiv inkomst av det.

om Anders TibblingFör att effektivt kunna marknadsföra en produkt på internet bör man använda sökmotoroptimering eller SEO, som det oftast förkortas till. Den tjänst som Anders erbjuder är analys av din webbsida så att du kan få de olika sökmotorerna att ranka just din sida högre. Även om Google har en enormt stor del av marknaden, än större i Sverige än globalt, så finns det andra som Yahoo och Bing som utmanar. Men alla arbetar de på liknande sätt när det gäller att ranka sidor.

Det handlar om att de söker efter en viss sorts ord, en viss sorts formuleringar eller en viss sorts bilder och gärna i kombinationer. Ju fler element på en websida som sammanfaller med de här specifika kriterierna som sökmotorn letar efter desto högre upp i rankingen hamnar sidan och kunden som söker efter en produkt hittar till just din websida. Forskning visar att vi dessutom är lata när vi söker och oftast nöjer oss med att titta på de resultat som visas på första sidan, vilket gör det ännu viktigare för företag att jobba med SEO eftersom de riskerar att inte väljas alls av kunden ifall de inte finns med på den första sidan.

Gör det du älskar och du behöver aldrig jobba en dag till i ditt liv”

Anders eget motto och en ganska klok livsregel. Om du älskar det du arbetar med så känns det inte som ett jobb. Allt blir enklare om du arbetar med något du tycker om. Han jobbar varje dag vare sig han är hemma eller på semester, men han jobbar på sina villkor och med det han älskar.

Anders Tibbling har lyckats få sin inkomst från något han älskar att göra och idag står han bakom en mängd olika internetaktörer: Webbforum om TV, gitarrer och Toyota Supra, Tjänster som Satellitfabriken och SEOpostbox; företag som Hittaminsida.se, Webstream AB och Möteskonsulterna i Stockholm är bara några exempel. Han äger runt 2 000 domäner och cirka 1 000 IP-nummer samt driver en Facebooksida om hur man blir framgångsrik på nätet. Info från Anders Tibblings hemsida

Anders Tibbling – en entreprenör som sätter sin egen arbetstid
Märkt på: