Det är lätt att du som beställare blir överväldigad när du försöker ordna med en matleverans i huvudstaden. Detta gäller alldeles oavsett om du försöker fixa med catering i Stockholm till ett viktigt möte eller till någon annan tillställning. Därför delar vi här med oss av några tips som kan hjälpa dig lite grann på traven.

Till att börja med är det viktigt att du förstår de olika sorters catering som finns i Stockholm. Allesammans har nämligen sina egna unikheter vad gäller planering, prissättning och beställningsprocess. Men genom att vara medveten om detta kan du ofta spara både tid och pengar. Det finns framför allt fyra olika varianter och dessa går vi igenom nedan!

4 olika sorters catering i Stockholm

När det kommer till catering kan den generellt sett delas in i följande fyra typer:

  • Bröllopscatering. Catering i samband med bröllop gör att du sparar en hel del tid. Detta då du slipper att själv ordna med mat åt de tiotals eller hundratals gäster som är bjudna till bröllopet. Det är viktigt att alla blir utfodrade på den stora dagen. Vad gäller planeringen inför eventet innefattar denna allt från bordsdekorationer till middag, efterrätt och dryck.
  • Företagscatering. Möjligheten att få mat levererad till företaget sparar både tid och pengar. Detta oavsett om ni behöver mat till det mindre kontorsmötet eller ett betydligt större möte. Dessutom får ni möjlighet att fokusera på det viktigaste, nämligen företaget och dess agenda. Några exempel på populär mat till företagskunder är: frukostar, luncher och bufféer av olika slag.
  • Festcatering. Du kanske anordnar en privat tillställning i form av ett födelsedagskalas eller en grillfest i trädgården? Då kan du beställa catering i Stockholm för att få hjälp med mat och dryck till evenemanget.
  • Evenemangscatering. En annan sorts cateringtjänst som ibland används i vår huvudstad är evenemangscatering. Hit räknas alla sorters matleveranser av detta slag till sportevenemang och andra former av evenemang. En egenskap som kännetecknar dessa tillställningar är att de ofta lockar till sig en hel del besökare. Därför är det extra komplicerat och viktigt att planera inför denna sorts event. Därför bör du ta hjälp av proffs!
Catering i Stockholm kan ha flera olika skepnader