Nu för tiden är fastighetsboxar någonting som blir allt vanligare. Detta innebär en rad fördelar för alla som annars har utdelningsärenden till de olika personer som bor i fastigheten. Även om man installerar fastighetsboxar innebär det inte att man inte kan göra undantag. T.ex. om någon har begränsade möjligheter att ta sig till fastighetsboxen som installerats i huset.

Av tradition har brevbärare i alla år sprungit upp och ner i trappor för att dela ut post i brevinkasten till lägenheter. Detta innebär en stor fysisk belastning under ett arbetspass. Inte minst när det är perioder av mycket post! Även för fastighetsägare eller fastighetsskötare är det en hel del spring i trappor för att dela ut avier eller information till boende i fastigheten. Detta kan man enkelt undvika genom att köpa fastighetsboxar till er BRF.

Hur installerar man fastighetsboxar?

Först och främst skall man hitta en fastighetsbox som passar för den fastighet man önskar förbättra genom bättre posthantering. Det finns många olika sorters fastighetsboxar vilka generellt har neutrala färger. Storleken på de fastighetsboxar man installerar bygger på hur många lägenheter eller kontor om finns i fastigheten. Utbudet är stort och man kan ofta få hjälp med att hitta de fastighetsboxar som bäst passar för den specifika byggnaden. När detta är klart gäller det att installera fastighetsboxen på ett säkert sätt. Boxen i sig väger ofta en hel del till följd av att grövre plåt används. Därtill skall den inte sällan klara vikten från såväl post som eventuella paket vilka kan läggas ovanpå fastighetsboxarna.

Postnord kommer vid förfrågan ut och inspekterar att fastighetsboxarna är korrekt monterade och att de uppfyller de krav man har på avlastningsyta med mera. De kompletterar därefter med en huvudcylinder till vilken brevbäraren har nyckel. Detta för att kunna dela ut även större varubrev och tidningar som annars inte får plats i brevfackets begränsade öppning.

Fördelar med fastighetsboxar

  • Snabbare posthantering
  • Bättre arbetsmiljö för brevbärare och fastighetsskötare
  • Mindre ljud i trapphuset
  • Kan bidra till säkerhet om d kombineras med nya dörrar utan brevinkast
Fastighetsboxar -en arbetsmiljöfråga