julmarknader-i-europa

Än är det bara november, men snart är julen faktiskt här. Är du en person som älskar denna högtid, så ska du testa att resa iväg till städer som även de är tokiga i julen. Genom att besöka dem så kommer du att få en fantastisk julstämning. Du kan även passa på att shoppa, både lokalt hantverk, julklappar och mycket annat!

Först och främst, London! Här är det julmarknader som håller på från 19/11 fram till 3 januari nästa år. London är fylld med juldekorationer och flera marknader som du bara inte får missa. Bland annat Hyde Park Winter Wonderland och Southbank Centre Winter Festival.

I Berlin, Tyskland är det mängder av marknader mellan 28/11-20/12. Tyskarna är galna i allt som har med julen att göra. Det var även i Tyskland som julgranen som tradition startade. Den allra populäraste marknaden i Berling är vid Brandenburger Tor, mitt i stan. Cirka 600 000 besökare varje år!

Om du vill uppleva julstämning och passa på att handla väldigt billiga julklappar, så ska du åka till Krakóv i Polen. På det stora torget som heter Rynek så finns det massor av små stånd med smakprover på polsk mat, lokalt hantverk och mycket mer. Priserna i Polen är ungefär hälften mot hemma.

Budapest i Ungern är ett annat tips. Vörösmarty är ett område där du kan fynda julprylar och lokalt hantverk. En av byggnaderna som finns i området är även förvandlad till en gigantisk julkalender, där ett fönster om dagen öppnas som en lucka.

Sist, men inte minst, Prag i Tjeckien. Denna stad är oftast den som ligger i topp när experter rankar julmarknader i Europa. Det är två marknader i Gamla stan som drar flest besökare.

Så åk iväg och upptäck julen ute i Europa, det är en fantastisk upplevelse.

Fantastiska julmarknader i Europa
Märkt på: