Har något gått sönder på din båttrailer, eller tycker du att något saknas? Det är ingen anledning att få panik, det är nämligen ganska lätt fixat. Det finns mängder av både tillbehör och reservdelar till båttrailer – alltifrån olika typer av spännband till vinschar och stödhjul. Oavsett om din trailer behöver lagas eller om du bara vill komplettera den med extra utrustning finns alltså många lämpliga produkter att hitta. Läs mer om några av dom här.

Reservdelar till båttrailer

BåttrailerOm din båttrailer gått sönder finns oftast ingen anledning att byta ut den mot en sprillans ny och ofta ganska dyr, utan bara att byta ut den del som är trasig. Bland reservdelar hittar man alltifrån vinschar, som behövs för att på ett enkelt och smidigt sätt dra båten upp på trailern, samt stödhjul som gör ekipaget balanserat och stabilt. Vinschar finns att hitta både som manuella och automatiska så har du tröttnat på att veva för hand kanske det är aktuellt att byta till en automatisk.

Det finns givetvis även en rad andra reservdelar till båttrailers, så som:

  • Kontakter
  • Belysning
  • Bromstillbehör
  • Kölrullar

Tillbehör som kan vara bra att ha

För att transportera en båt på en båttrailer är givetvis säkerheten det viktigaste. Man kan knappast ha för många tillbehör som har med just säkerhet att göra, och för att kunna transportera en stor och tung båt behöver den spännas fast ordentligt. Bara till det finns många tillbehör, så som spännband – både manuella och automatiska, spännbandsskydd och lastöglor.

Ett annat tillbehör som kan vara bra att ha till sin båttrailer är ett riktigt ordentligt lås. Låset används såklart när själva trailern inte används, för att inte riskera att få den stulen. Det finns flera typer av lås som passar till trailers och det enda man egentligen behöver tänka på är att välja ett av hög kvalitet, som inte är värt för en eventuell tjuv att bryta upp.

Belysning är också en produkt som kan räknas som tillbehör, om man vill utrusta sin båttrailer med mer lampor och belysning än det som redan finns. Positions-, och sidomarkeringslyktor är två exempel som kan göra mycket nytta men orkar man inte hålla på att koppla el så kan man istället välja att komplettera sin trailer med reflexer.

Tillbehör och reservdelar till din båttrailer