Det finns många åsikter och mycket information att ta del av om bemanningsföretag och deras konsulter. Men faktum är att det finns många fördelar med att jobba som stafettläkare i Norge. Allt du behöver göra för att få mer kött på benen är att grotta lite grann i den information som finns tillgänglig.

Nedan berättar vi mer om fördelarna med att göra detta!

Fördelarna med att ta anställning som stafettläkare i Norge

Dessa är några av fördelarna:

  • Personlig kontakt och jour hos bemanningsbolaget. När du arbetar som stafettläkare i Norge kan det vara skönt att få uppbackning hemifrån Sverige. Du kan därmed känna dig trygg med vetskapen om att så också är fallet när du arbetar via ett bemanningsföretag. Du får nämligen en personlig kontakt hos bemanningsbolaget redan i samband med din första kontakt med dem. Dessutom får du tillgång till en jourkontakt för dig som arbetar på kvällar och helger.
  • Rimlig ersättning och lön. Som bemanningsläkare får du vanligtvis en högre ersättning än vad du kan få vid en anställning i en annan sektor. Dessutom finns det vissa bemanningsbolag som erbjuder sina konsulter högre ersättningar än vad andra aktörer på marknaden gör. Du kan därför räkna med att få en rimlig ersättning och lön. Som grädde på moset har du dessutom möjlighet att antingen ta anställning och lyfta lön eller fakturera bemanningsbolaget via ditt eget bolag.
  • Möjlighet till kompetensutveckling och utbildning. Ytterligare en fördel med att jobba som stafettläkare i Norge är möjligheten till kompetensutveckling och utbildning. Det svenska bemanningsföretag som du arbetar för tillhandahåller nämligen denna förmån. Så även om du arbetar som konsult kan du alltså få ta del av spännande utbildningar och annan slags kompetensutveckling som ytterligare stärker din kompetens.
  • Tillgång till sjukförsäkring och pensionssparande. En farhåga som vissa bemanningsläkare har är att de inte skulle täckas av någon sjukförsäkring vid en eventuell anställning hos ett bemanningsföretag. Så är dock inte fallet – du kan få tillgång till såväl en sjukförsäkring som ett pensionssparande även om du arbetar som konsult i vårt västra grannland. Det innebär att du täcks av det sociala skyddsnätet även då du ger dig ut på nya jaktmarker.
Många fördelar med att jobba som stafettläkare i Norge