Ett välansat och vårdat skägg kan vara väldigt snyggt men för att nå dit behövs både en del olika produkter, så som rakhyvlar, men också en hel del omsorg. För att skägget och huden ska må bra finns många vårdande och bra produkter att använda sig av för att rakningen ska gå så smärtfritt som möjligt och för att resultatet ska bli så snyggt som möjligt. Nedan kan du läsa mer om hyvlar, andra verktyg och tillbehör som kan vara roliga att testa.

Olika typer av rakhyvlar för skägg

Rakhyvlar finns i många modeller och varianter, vissa avsedda att använda på kroppen, andra för både kropp och ansikte och sådana som är avsedda endast att raka skägget med. Det finns klassiska hyvlar men även andra varianter, som heter enligt följande:

  • Rakkniv
  • Shavett

Rakknivar och shavetter ser ungefär likadana ut – ungefär som en fickkniv av större modell, och är två rakverktyg som kräver en del kunskaper eftersom man rakar med ett väldigt vasst knivblad.

Givetvis går det bra att använda en vanlig hyvel om man föredrar det men det kan vara en rolig grej att prova sig på för den som intresserar sig för skäggvård. Även rakhyvlar finns i mer eleganta modeller än dom man kan köpa i vanliga affärer.

Tillbehör för rakning

Förutom olika typer av rakhyvlar och andra verktyg att använda vid själva rakningen finns även en hel del tillbehör som man kan ha nytta av om man vill ha ett snyggt och välansat skägg. Att använda sig av någon form av raklödder kan vara nödvändigt för att undvika röda prickar och annan irritation i huden, och för att applicera sådan kan man om man vill använda sig av speciella rakborstar.

Andra tillbehör för rakning som kan vara både roliga och bra att ha är rakspeglar (ofta med förstoringsfunktion) samt ställ och skydd för sina rakhyvlar och rakverktyg.

Rakset och presenter

Känner du någon, eller är du kanske själv, en riktig ”skäggnörd”? Då finns fina och lyxiga set att köpa som kan innehålla både rakhyvlar, borstar, oljor och andra exklusiva tillbehör för rakning. Färdiga set är fina presenter men kan också vara kul att unna sig själv om man vill ge sitt skägg ett nytt liv (och kanske en ny form!)

Olika typer av rakhyvlar och tillbehör – för män