Bilskrotsproffsen är baserade i Strängnäs men kan hjälpa dig att skrota bilen i bland annat Stockholm, Uppsala samt Västmanlands Län och delar av Östergötlands Län. Oavsett var i dessa delar av landet du bor kan du få bilen upphämtad utan kostnad – givet att den tillhör den fordonskategori som omfattas av producentansvar (vilket alla personbilar gör).

Skrota bilen i Stockholm på miljövänligt vis

Bilskrotsproffsen är noga med att skrotningen sker på ett sätt som är snällt mot miljön. I deras miljöpolicy kan man bland annat läsa följande:

  • De återvinner och återvänder och försöker alltid ha miljö och kvalitet i fokus.
  • De utbildar personalen så att de kan bli mer medvetna kring miljö och kvalitet i allmänhet.

Firman säljer också återvunna delar via en plattform som gör miljontals återvunna delar sökbara och köpbara. Att privatpersoner lätt kan hitta begagnade reservdelar i gott skick är givetvis en god sak för planeten i det långa loppet.

Så funkar det

Bilskrotsproffsen beskriver på sin hemsida hur det är att skrota bilen i Stockholm med hjälp av dem:

  • Hämtning. Givet att fordonet omfattas av producentansvar, som ju alla personbilar är (samt lätta bussar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg) är hämtningen gratis. De är flexibla när det kommer till att avtala tider kring upphämtning, och kan ordna lösningar ifall du inte kan vara närvarande när de hämtar bilen.
  • Registreringsbevis. För att skrota bilen på korrekt sätt krävs att du kan visa såväl registreringsbevis som ID-handling när de hämtar bilen. Om det saknas är det enkelt att skaffa – ta bara kontakt med Transportstyrelsen så hjälper de dig. Enklast är att ringa eller beställa direkt från hemsidan – annars ligger Transportstyrelsens kontor i Stockholm i Kista, som är ungefär 15 minuter nordväst om city med bil.
  • Boka. På hemsidan kan du snabbt och smidigt göra en bokning. Det enda som behöver göras är att fylla i alla fälten i formuläret och klicka ”skicka”. När du har gjort det, tas arbetet över av Bilskrotsproffsen. Du behöver alltså ha något annat än just registreringsbevis och giltiga ID-handlingar i tankarna – resten är redan ordnat från din sida.

Mer om producentansvar

Fordon i följande kategorier omfattas av producentansvar, vilket innebär att producenten har ansvar att ombesörja för att skrota bilen på ett korrekt sätt:

  • Personbilar
  • Lätt lastbil
  • Lätt buss

För samtliga kategorier gäller en totalvikt på högst 3 500 kg.

Fakta från Bilskrotsproffsens hemsida. Det finns även andra företag som erbjuder hämtning av skrotbilar i Stockholmsområdet.

Skrota bilen i Stockholm med Bilskrotsproffsen – Så går det till