Var du en av alla dem som uttalade ett eller flera nyårslöften på självaste nyår? Du är inte ensam. De flesta lovar att de ska träna mer, sluta röka, äta bättre, gå ner i vikt, umgås mer med varandra och så vidare. Dock har det gjorts studier som visar att det är bara runt 10 % som lyckas att hålla sina löften. Om du vill ha tips på hur du ska göra för att hålla just ditt löfte så ska du läsa vidare.

Först och främst, du måste vara motiverad!

Utan att ha viljan och drivkraften att göra det så kommer det vara svårare att hålla ut när det börjar kännas jobbigt eller tråkigt. Du har större chans att lyckas med ett eget valt löfte än ett löfte som kommit på grund av att en partner önskar/vill/kräver…

Välj ett konkret mål

Du måste välja ett mål som är konkret. Ett exempel är att du ökar tiden du tränar med x antal tillfällen per vecka eller att du ser till att få in x antal dagar med så kallad vardagsmotion. Det är även smart att sätta upp delmål att starta med så som att bestämma sig för ett visst antal promenader per vecka.

Se till att underlätta för dig själv

Se till att göra saker som underlättar att hålla löftet. Om det gäller träning så underlättar det att göra det tillsammans med en vän på bestämda tider. Att berätta för andra om sina mål är även det en sporre.

Se till att skriva ner effekterna

Att föra en bok över dina förändringar är inte fel. På det viset ser du hur det går för dig, vilka framgångar du når och vilka steg du tar. Det finns även flera appar att använda sig av som kan visa dig hur du utvecklas inom exempelvis träning.

Se till att belöna dig själv

Sätt upp delmål och när du klarat dem så får du en belöning för det. Bestäm dig innan för vad du ska belöna dig med. Kanske ett nytt klädesplagg när du når ett mål med att gå promenad x antal dagar i veckan.

Vänta inte för länge

Om du kommer på något du vill göra, så behöver du inte vänta till nyårsafton! Det är bättre att starta direkt så kan du vid 12-slaget berätta om ditt pågående löfte.

Vad händer om du misslyckas?

Det är ingen idé att skälla på sig själv eller klandra dig för att du inte fixar ditt löfte. Ge dig själv förståelse om varför det inte gick och försök igen men på ett annat sätt.

Börja om direkt, vänta inte till nästa nyår!

 

Så håller du ditt nyårslöfte
Tagged on: