Uglkurs - ett sätt att lära dig om dig själv

Uglkurs är en ganska känd ledarskapsutbildning som har många rykten kring sig. Många förbereder sig på det värsta, men upplever att det inte alls är så farligt. Andra har knappast några särskilda förväntningar, men upplever att kursen är mycket krävande på dig person.

Du kommer att utvärdera andra. Och du kommer bli utvärderad. Det sistnämnda kan vara ett sätt att få nya insikter om dig själv, när du delges utvärderingarna. Att höra andras uppfattningar om sig själv kan vara svårt, åtminstone om det inte stämmer ihop med den bild man har sedan innan.

Tre tips för att maximera nyfunna självinsikter från din Uglkurs

För att utvecklas ta till sig lärdomar om sig själv under en Uglkurs är det bra att tänka på följande:

  • Du måste våga Att förbereda sig mentalt på att höra saker man kanske inte tycker om är viktigt. Först då kan man vara öppen för det och använda de nya kunskaperna konstruktivt. Genom att vara öppen för nya idéer och tanker kan du komma till insikter som tjänar dig väl resten av livet.
  • Var utvilad. Genom att vara utvilad och avslappnad frigör du energi och kan lättare suga in nya kunskaper och insikter. Har du frågor som gör dig stressad, försök att släppa dem i den mån det är möjligt. Helgen innan din uglkurs startar bör du försöka tillräckligt med vila och sömn. På så vis maximerar du tiden under kursen.
  • Vet vad du vill. Genom att ha personliga mål klara för dig kan du ställa nya insikter i relation till dem. Det kan hjälpa dig att använda kunskaperna på ett mer effektivt och konstruktivt sätt. Efteråt kan det kännas som mycket att bearbeta, varför det kan vara bra att förbereda sig så mycket som möjligt innan kursen startar.

Frågor och svar om UGL

Många känner till UGL på ett ytligt plan, men har fortfarande många funderingar kring själva kursen. Här försöker vi ge svar på ett par vanliga funderingar:

Kan man gå med en kollega?

Nej. En Uglkurs bygger på att deltagarna inte känner varandra.

Har jag fritid på kvällarna?

Som regel nej, då det brukar vara kvällspass varje dygn.

Vad bör man tänka på att med sig?

Bekväma kläder och inneskor är något som många inte tänker på.

Uglkurs – ett sätt att lära dig om dig själv