Det finns flera bra anledningar att köpa en GPS klocka för barn. Dels kan man enkelt hålla koll på var barnet eller barnen befinner sig precis för stunden och dessutom kan man ringa och påminna om att det är dags att komma hem eller något annat viktigt. En GPS klocka för barn är som en lightversion av en smartphone, som fästs likt en klocka runt handleden.

Idag finns dock många olika modeller och det kan vara svårt att välja. Nedan följer bra tips och råd kring vilka funktioner och finesser man bör kolla efter i samband med ett köp.

Samtalsfunktioner för GPS klocka för barn

Huvudsyftet med en GPS klocka för barn, är precis som namnet kanske antyder, att man ska kunna hålla koll på var barnet befinner sig. Letar man under just kategorin GPS klocka så får man anta att den funktionen finns. Utöver det är den kanske viktigaste funktionen på en sådan här klocka dom olika samtalsfunktionerna. Att kunna ringa upp barnet är en väldigt bra funktion och på många modeller finns videosamtal.

Många modeller har också en uppringningsfunktion från klockan, där kan då kan ringa upp dom nummer som lagts in. Även det är en mycket bra funktion, så att barnet kan nå sina föräldrar om det skulle vara något.

Batteritid

En urladdad klocka kommer inte göra varken till eller från och därför är det särskilt viktigt att kolla hur lång batteritiden är på olika modeller innan ett köp genomförs. En av dom just nu väldigt populära modellerna som finns på marknaden har en batteritid på upp till 60 timmar vilket får ses som mycket bra.

Vattentät eller ej

En viktig egenskap när det gäller en GPS klocka för barn är att den är vattentät. Barnet kommer garanterat att visats ute i regn och rusk med klockan på och kanske till och med glömma bort att ta av den innan han eller hon hoppar i badet vid något tillfälle. Att välja en vattentät klocka istället för en som inte är det kan möjligen vara något dyrare men man kan istället nästan garantera att livslängden bli längre. Övriga funktioner som kan vara bra, även om dom inte är helt nödvändiga:

  • Skicka och ta emot meddelanden
  • SOS-knapp
  • Olika typer av påminnelser
  • Funktion för röstmeddelanden
GPS klocka för barn – funktioner och finesser att kolla efter