När ditt barn fyller år så är det dags för att ordna med ett barnkalas. Det första som behövs göras är att bestämma vilka som ska bjudas och sedan ordna med inbjudningskort till barnkalaset. Det finns idag bra inbjudningskort för barnkalas att köpa, men om ni vill vara personliga, varför inte tillverka dem själva? Kanske ni har ett tema som ni själva funderar på. Här visar jag hur du gör inbjudningskort kort utifrån ett prinsesstema.

Ni behöver:

  • Sax
  • Rosa papper
  • Guldfärgat papper
  • Glitter
  • Lim
  • Vackra band
  • Guldpennor att skriva med

 

Klipp ut lagom stora kort av det rosa pappret. Använd gärna en vågig sax, som gör att det blir mönstrade kanter i stället för raka. Skriv in när kalaset är, vart det är och så vidare. Använd det guldfärgade pappret och klipp ut små prinsesskronor som ni sedan limmar på. Dutta lim lite varstans på pappret och häll på glitter och skaka sedan av. Vik ihop och knyt om med ett vackert band.

En annan variant är att du klipper ut och använder guldpennan för att måla prinsesskronor på kortet. Dekorera med små stenar som har en klistrig baksida.

Det är inte så svårt eller tidskrävande samt kostar inte så mycket att göra egna kort. Du behöver egentligen bara lite papper, sax, pennor och fantasi. Låt gärna födelsedagsbarnet vara med och göra korten.

Andra tips på att göra personliga inbjudningskort;

Ta ett papper, blött ner en tepåse och dra över så att pappret ser gammalt ut. Elda lite på kanterna så att det även ser slitet ut. Skriv din inbjudan, rulla ihop den och knyt ihop med ett snöre och ner i en glasflaska och vips du har ett inbjudningskort till ett barnkalas med pirattema.

Biotema så ordnar du så att inbjudningskortet till barnkalaset är i form av en biobiljett. Det klipper du enkelt ut av lite styvare papper. Skriv och måla på den, så att det ser ut som en biljett till bion.

Baklängestema. Då skriver du hela eller delar av inbjudningskortet baklänges:

nɘmmoʞläv ʜɔo ɘʜ !

Var: hemma hos mig

När: lördag klockan 12

Vad. BAKLÄNGES! ?

OSA: 0x0-1122778

 

Välj rätt inbjudningskort till barnkalaset
Märkt på: