Det finns ingenting som kan få dig att känna dig så fin så snabbt som ett par snygga högklackade skor. De känns som det självklara valet när man vill vara extra elegant – som till exempel när man ska på fest eller på ett möte. Trots att det ständigt designas andra modeller som försöker inta klackens plats i modevärlden, har de aldrig lyckats, och högklackade skor är och förblir symbolen för tidlöshet, elegans och klass.

Mångfaldig klassiker som aldrig går ur tiden

Inom begreppet ”högklackat” ryms en värld av skor. Det finns modeller i alla utföranden, stilar, färger och trender, och de kan användas till praktiskt taget allting. Du som älskar sport men inte vill offra din look fördenskull kan idag till och med välja ett par högklackade sneakers – som designats för att vara lika sköna som stiliga. En hög klack kan göra en hel outfit – tänk till exempel: vad vore ”den lilla svarta” där hemma utan ett par eleganta stilettos? Bredare klackar kan kombineras med ett par jeans för att tona upp looken lite, eller med en snygg kjol för att ge benen extra längd och plussa på skönheten. Och ingen aftonklänning känns komplett utan ett par stilrena pumps – färgen och stilen kan variera, men klacken ska alltid finnas där. Slutligen – högklackade skor i neutrala färger kompletterar arbetskostymen eller pennkjolen på ett sätt som kan öka din självkänsla och på detta sätt förbättra din prestation.

Höj dig över gatsmutsen: Klackens historia

Klacken har funnits länge. I tusentals år. De gamla egyptierna bar klackar för att ”höja sig över de dödliga”. Mongoliska ryttare hade klackskor för att få ett bättre grepp i stigbygeln. Skådespelare som ville höja sig över mängden för att synas bättre bar styltklackar på teatern. På 1600 och 1700-talet bar både män och kvinnor högklackat för att visa att de tillhörde högre klasser, och den allmänna idéen var att klackar hjälpte till att resa människor över smutsen på gatorna. Idag är högklackat en symbol på flärd, lyx och elegans, och de kan höja både dig och din självkänsla märkbart.

Hitta rätt skor

På Footways onlinebutik kan du få tag på olika modeller av damskor. Här finns något till festen, till mötet, till dansen, till dejten, till utekvällen… och mycket mer. Du kan välja bland olika välkända och exklusiva märken som:
·      Sixtyseven
·      Mustang
·      Duffy
·      Rodebjer
·      Clarks
·      Tiger of Sweden
Kolla utbudet och välj dina nya favoriter – upptäck det underbara i högklackat!

Högklackat!