Hur mycket kostar det? – Hemstädning i Stockholm

Du bor i en lägenhet i Stockholm och funderar på att boka hemstädning. Vad skulle det kosta att få hemmet rent och fint två gånger i månaden? Prisexempel från ett par städföretag visar vägen.

Städföretag 1

”Hemstädning i Stockholm för 99kr/timme” är minst sagt billigt. Men annonsen som visar detta säger även att det enbart gäller för nya kunder och enbart för första tillfället. Ett ”prova-på-pris” som därmed inte är deras ordinariepris för hemstädning.

I annat fall kostar det hos detta företag mellan 179 kr och 195 kr per timme. Det som avgör priset är vilken dag på veckan som städning ska utföras. Måndag och tisdag är det billigast och sedan blir de dyrare närmare fredagen. Däremot tillkommer inställelseavgift på 75 kr per tillfälle om det är mer är 13 km från Stockholm Central.

Städföretag 2

Även här går det att få provstädning första tillfället. Detta för 95 kr per timme. Därefter har de ett pris på 169 kr per timme. Med andra ord några kronor billigare än städföretaget ovan. Men även här finns vissa tillägg. Sker städning torsdag eller fredag tillkommer 10 kr per timme. Är det mindre än 4 timmars arbete per gång tillkommer 20 kr per timme och är det bara 2 timmar per gång tillkommer 40 kr per tillfälle. Väljs städning enbart var fjärde vecka kostar det 189 kr per timme.

Detta företag har valt att inte utföra hemstädning som engångstillfälle utan gör detta enbart på löpande abonnemang. Detta för att kunna hålla nere kostnaderna.

Städföretag 3

Även detta är ett av de stora städföretagen i Stockholm med främst hemstädning som tjänst. Som lägst går det att beställa städning för 225 kr per timme vilket då kräver att städning utförs måndag eller tisdag. Andra dagar ökar priset till 235 kr per timme. Är det mer än 35 minuter från Stockholm Central (kollektivt) blir det 256 kr per timme.

Även detta företag har valt att enbart erbjuda hemstädning på abonnemang. Detta på grund av tidsbrist.

Att jämföra priserna från dessa tre städföretag i Stockholm är alltså inte helt lätt. Vid en första anblick kan 169 kr per timme se lägst ut. Men då förutsätter det att man bokar minst 4 timmar samt att det inte är för långt bort från Stockholm Central. Man bör alltså be om offert med ett fast pris för att priserna lättare ska kunna jämföras.

Klicka här för att komma till det bolag vi rekommenderar mest.

Hur mycket kostar det? – Hemstädning i Stockholm