Apple lanserade sin iPhone X kort efter att modell iPhone 8 släppts 2017. Tio månader senare togs den bort ur Apples sortiment. Den kontroversiellt korta tiden på marknaden föregicks inte av några skandaler eller fel. Det handlade mer om att Apple snabbt ville få ut efterföljarna iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. När iPhone X släpptes var det den dyraste iPhone någonsin. Var den värd sitt pris och är det värt att köpa en begagnad iPhoneX idag?

Köpa iPhone X?

Bara för att Apple väljer att dra in en modell innebär det inte att den är dålig. För Apple handlade det om marknadsföring. Det är en grym telefon. Den främsta nackdelen då den lanserades var att den var dyr. Idag går det att hitta begagnade iPhone X i gott skick för en relativt blygsam slant. Det kan definitivt vara intressant om du frågar oss. Låt oss titta på vad som gör iPhone X till en bra telefon:

Utmärkta prestanda hos iPhone x

Instegsmodellen för iPhone X har 64 GB minne. Det finns telefoner med upp till 256 GB. För de flesta lär det fortfarande räcka med 64 GB. För att få en telefon med 512 GB måste du välja iPhone XS eller någon av 11 Pro-modellerna. Själva processorn är av typen A11 Bionic vilket gör att iPhone X är en riktigt snabb smartphone. Ska du använda mobilen för spel eller AR är det ett utmärkt val.

Modernt utseende och face ID

Skärmen på iPhone X har samma specifikationer som för den dyrare och nyare iPhone XS. Med 448 ppi och en yta på 5,8 tum är det en skön skärm helt klart. OLED gör att färgerna och skärpan är fantastiska. Det som gör att iPhone X skiljer sig från föregångarna är att skärmen går ut till kanten både upptill och nedtill. Apple har offrat startknappen med fingertryckssensorn. Det är ett medvetet val för att skapa en modernare look. Här är det en stor skillnad från den tidigare modellen iPhone 8. Konceptet har behållits i iPhone XS, XR och 11-serien. För att låsa upp telefonen används istället face ID, ansiktsigenkänning. Det kan kännas lite ovant i början men man vänjer sig snabbt.

Ett alternativ till iPhone X kan vara iPhone XR. Den är modernare men är egentligen en budgetvariant av X. Vår favorit är X eftersom den har dubbelkamera och OLED-skärm.

iPhoneX – begagnad?