I ett tidigare inlägg så skrev vi om fantastiska julmarknader att besöka utomlands. Idag ska vi prata om julshopping, även det i andra länder. Nog för att det går att handla hemma, i sin egen stad, eller via nätet. Men för att få den där härliga julstämningen så är det inte fel att bege sig utomlands för en weekend och passa på att shoppa julklappar.

Tallinn är smidigt att ta sig till Det ligger nära och det är billig att ta sig hit. Det går färja med Tallink varje kväll från Stockholm, samt att det går dagligen flyg från Arlanda. Bege dig till den medeltida Gamla Stan för här är julstämningen total. Här är det lägligt att shoppa hantverk och stickat, på Müürivahe-gatan eller på julmarknaden. Passa även på att gå på spa, för det är mycket billigt här!

London i all ära, men om du vill ha en mysigare, mindre och billigare plats att åka till så ska du bege dig till Dublin. Det går enkelt att ta sig hit med flyg. I shoppingväg hittar du det mesta som kläder, skor och annat smått och gott. Ett tips är Cow’s Lane Fashion & Design Market som är en marknad som har öppet på lördagar, i området Temple Bar.

En resa som är perfekt för att shoppa, men som kräver att du är bort mer än över en weekend, är Dubai. Det är billigt här och finns mängder av köpcentrum. Som bonus har du sol, värme, hotellpool och skönt semesterhäng. Hit tar du dig med flyg. Tips på shopping är guldsmycken, kläder, kosmetika och kryddor.

Spaniens huvudstad, Madrid, är väl värt att besöka. Det hinner du med över en weekend. Här finns det mesta på gångavstånd. Ta dig hit med flyget och shoppa kläder, skor, annorlunda prylar och choklad!

 

 

Julshoppa i andra städer
Märkt på: