I början av november 2015 kom nya Apple TV, och App Store för TV OS har öppnades.

Det finns i nuläget extremt många appar, och det är svårt att skriva om dem alla. Dock kommer här ett fåtal av dem.

På tv-fronten kan vi se att de flesta appar som fanns i gamla Apple TV redan har kommit till TV OS, oftast mer eller mindre oförändrade från förr. Det som istället är skillnad är att den har en snabbare processor och andra förbättringar har gjorts för att få allt att gå mycket snabbare.

Kikar vi på utbudet av svenska tv-kanalerna så finns Play-appar för SVT, TV4, Viaplay, Aftonbladet och Expressen, Dock saknas TV3 Play och Kanal 5 Play. Appar för våra nordiska grannkanaler NRK och DR TV finns dock att tillgå. Det finns dock gott om appar för andra tv-kanaler och rena strömningstjänster. Du hittar bland annat Netflix och HBO Nordic, liksom Youtube och Vimeo. Du hittar även TED, WWE, Red Bull TV, Bloomberg, Dailymotion, UFC, CBS Sports, NFL, NBA, och många fler.

Det kan vara så att i en del av apparna så ser gränssnittet lite annorlunda ut. Netflix har bland annat uppdaterat sin sökfunktion mot hur det ser på gamla Apple TV och nu ligger ”tangentbordet” i överkant med sökförslag till vänster och resultaten till höger. Men i stort sett så ser de olika Play-apparna lika ut.

Många vill även använda sin Apple tv till spel. Den allra mest nerladdade betal-appen är Beat Sports, och den mest nerladdade gratis-appen är Rayman Adventures.

Om du vill se alla appar som finns för spel till Apple tv, så kan du gå ut på Slidetop som skapat en topplista över dessa appar.

 

Appar i tv:n
Tagged on: