Att rodda med ett stambyte och allt vad det innebär kan vara besvärligt och tidskrävande för fastighetsägare av olika slag. Det är mycket som ska göras både inför, under och efter ett stambyte och en idé och möjlighet i Stockholm är att anlita en konsultfirma som kan projektleda allt från början till slut. Läs mer om vad man kan få hjälp med och annat bra att veta nedan.

Stambyte nödvändigt i alla typer av fastigheter

I Stockholm finns mängder av både fastighetsägare och bostadsrättsföreningar och oavsett typ av fastighet så är ett stambyte förr eller senare nödvändigt. Det är jobbigt, tidskrävande och dyrt och det kan dessutom vara svårt att veta vilka hantverkare man ska anlita och så vidare.

Med rätt hjälp blir det dock enklare – och med rätt hjälp behöver man heller inte bekymra sig över just något alls. Det är en av anledningarna till att det är klokt att anlita ett konsultföretag som arbetar med stambyten.

Konsulter för stambyte i Stockholm

Konsulter som erbjuder hjälp med ett stambyte i Stockholm vet hur processen går till från början till slut och man kan känna sig trygg med att allt blir noggrant utfört – alltifrån projektering till slutbesiktning. Ett av dom konsultföretag som finns inom området i just Stockholm har över 40 års erfarenhet att hjälpa till med stambyten och andra stora projekt och har hjälpt över 100 bostadsrättsföreningar och fastighetsägare genom sina stambyten.

På hemsidan finns även referenser från vad som verkar nöjda kunder och funderar man på att anlita en konsult inför ett stambyte kan det vara betryggande att börja med att läsa just några referenser.

Vad man får hjälp med

Vad är det då man får hjälp med om man anlitar en konsult vid ett stambyte? Listan kan göras ganska lång men sammanfattas så här:

  • Projektering
  • Planering
  • Produktion (själva stambytet)
  • Efterkontroller och besiktningar

Projekteringar kan starta så tidigt som ett år innan själva bytet är tänkt att äga rum – vilket bevisar att processen är både krånglig och lång. Själva planeringen börjar vanligen ca 6 månader innan det är dags att börja riva ut det gamla och sätta in det nya och bara arbetsprocessen med det fysiska arbetet tar veckor. Ett byte stammar är ingen dans på rosor men med rätt hjälp blir det åtminstone lite enklare.

Att anlita stambyteskonsulter för stambyte i Stockholm