Hur går det för flyttstädarna i Södertälje?

I Södertälje finns flera städfirmor, där en del av dem tar på sig särskilt många uppdrag som rör just flyttstädning i Södertälje. Det är en typ av städning som det krävs höga krav på – kunden måste känna sig trygg med att allt blir rengjort efter rådande krav, annars kan man räkna med att få bakläxa. Samtidigt är dessa städningar ofta relativt stora och genomgående – jämfört med vanliga hemstädningar – vilket kan leda till goda ”ordervärden”.

I den här texten tittar vi på ett antal städfirmor i Södertälje, som i hög grad sysslar med flyttstädning, för att se hur deras siffror ser ut. Syftet är endast undersökande, och inga företagsnamn kommer således att nämnas.

Första firman

Den första firman vi tittar på är förvisso baserade i Malmö, men är verksamma över hela landet. De har en egen kategori för ”flyttstädning Södertälje”, och satsar således på området. Siffror mellan 2015 och 2017 visar att deras verksamhet har vuxit fort. År 2015 omsatte man 1,7 miljoner kronor och gjorde en vinst på 748 000 kronor. Året därefter mer än dubblade man omsättningen till 3,8 miljoner kronor. Vinsten under 2016 blev dock 139 000 kronor – betydligt mindre än första året. Det behöver dock inte innebära något negativt, givetvis.

År 2017  ökade man omsättningen väsentligt igen, då man landade på nästan sex miljoner kronor. Vinsten var på 112 000 kronor, vilket är ganska nära året innan.

Andra firman

En städfirma med bas i Södertälje, som erbjuder flyttstädning, har nästan tredubblat sin omsättning från år 2014 – år 2018. År 2014 omsatte man omkring fyra miljoner kronor – fyra år senare, omsatte man nästan elva och en halv miljoner kronor på bland annat flyttstädning i Södertälje. I samtliga av dessa år har man gått med vinst, med undantag för år 2015, då man gjorde en förlust på 111 000 kronor. År 2018 gjorde man den största vinsten, då siffran låg på över 1,1 miljoner kronor.

Personalstyrkan har varierat i antal. År 2014 var det elva anställda i firman. Året därpå hade antalet anställda ökat med åtta stycken, till 19. År 2016 hade ytterligare sex personer anställts, men året därefter var man nere på på 14 anställda – alltså färre än 2015. Under rekordåret 2018 var det 19 anställda i firman.

Hur går det för flyttstädarna i Södertälje?